Ga naar hoofdinhoud

De Vereniging Verticaal Transport, de VVT, is met ruim 170 lidbedrijven de grootste brancheorganisatie voor verhuur van materieel ten behoeve van verticaal transport. De representativiteit van de VVT in de sector verhuur van mobiele kranen bedraagt circa   75-80% van alle kraanverhuurbedrijven in Nederland. Voor railkranen (KROL) is dit zelfs ruim 90%.

De scope van de VVT omvat, naast mobiele kranen, ook vaste torenkranen, heftrucks, hoogwerkers en takel- en bergingsvoertuigen. Bij bedrijven werkzaam in de verticaal transportsector is de belangenbehartiging door de VVT voor deze vier materieelgroepen minder bekend.

De kraanverhuursector (verhuur van mobiele kranen) is voor de sectorale arbeids-voorwaarden cao en de daarbij behorende voorzieningen zoals een O&O-fonds en een pensioenfonds aangesloten bij de sector van het beroepsgoederenvervoer over de weg. Het betreft de arbeidsvoorwaarden cao voor het beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. De VVT is samen met TLN cao-partij bij het arbeidsvoorwaardenoverleg.

De VVT staat traditioneel voor veilig werken, het voorkomen van ongevallen, het daar waar mogelijk conditioneren en stroomlijnen van de werkomgeving en het stimuleren van vakmanschap en marktwerking.

Kijk voor meer informatie op: www.verticaaltransport.nl

Back To Top