Ga naar hoofdinhoud

GMP+ FSA (Feed Safety Assurance) is een internationaal erkend schema voor het garanderen van de diervoederveiligheid in alle schakels van de diervoederketen waaronder de aanleverende bedrijven van grondstoffen.

Wanneer u wilt leveren aan diervoederbedrijven en handelaren van grondstoffen, dient u minimaal te voldoen aan de voorwaarden van het GMP+ FSA.

Het basisprincipe van GMP+ FSA scheme is dat de diervoederketen deel uitmaakt van de hele productieketen van dierlijke producten. Betrouwbare borging van de diervoederveiligheid wereldwijd heeft hoge prioriteit en bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen en op een juiste wijze inspelen op de behoeften van de dierlijke productiesector.

GMP+ FSA is ontwikkeld in 1992. Het beheer was van 1992 t/m 2009 in handen van het Productschap Diervoeder in Den Haag. Sinds 2010 beheert GMP+ International het schema.

Het GMP+ systeem is uitstekend te combineren met de BRC, IFS of HACCP norm, omdat veel voorwaarden van deze systemen elkaar overlappen.

Meer informatie over GMP+ kunt u vinden op www.gmpplus.org

Back To Top